• Εκπαιδευτική Ψυχολογία

 • Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: 05/09/2016 00:00
 • Διεύθυνση Διεξαγωγής: Ελλάδα
 • Διοργανωτής: Center of Academic Research & Studies (CE.A.R.S)
 • Περισσότερες Πληροφορίες: Πατήστε εδώ
 • Κόστος: €145
 • Άλλες πληροφορίες σχετικές με το κόστος:

  Για ομαδικές εγγραφές γίνεται έκπτωση 15%

 • προσθήκη στα ♥ αγαπημένα

  Η επιμόρφωση μοριοδοτείται, εκτός των άλλων, και στις προκηρύξεις «Συμβούλων Ψυχολόγων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)» (2,5 μόρια)

  Διαχρονική και σταθερή αξία στην εκπαιδευτική πραγματικότητα φέρει ο εκπαιδευτικός. Αδιαμφισβήτητα διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη των μαθητών του, καθώς, μέσα από την παιδαγωγική αλληλεπίδραση, τους μεταλαμπαδεύει τις αξίες και τις στάσεις του.

  Αυτή την αλληλεπίδραση εκπαιδευτικού-μαθητή μελετά η Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Συγκεκριμένα, αποτελεί εργαλείο κατάρτισης σε θέματα οργάνωσης των συνθηκών μάθησης, προγραμματισμού και ελέγχου διδακτικών ενεργειών, πρόβλεψης και αντιμετώπισης μορφών αποκλίνουσας συμπεριφοράς στο σχολείο και άλλων σημείων που συνθέτουν το σκηνικό της εκπαιδευτικής και διδακτικής πραγματικότητας. 

  Στόχοι & Μαθησιακά Αποτελέσματα Σεμιναρίου

  Ο σπουδαστής να:

  1. Εντρυφήσει στην ψυχολογία της διδασκαλίας και της μάθησης.
  2. Κατανοήσει τις ανώτερες γνωστικές λειτουργίες που συνθέτουν την ανάπτυξη των μαθητών μέσα από τη προσέγγιση των ατομικών τους χαρακτηριστικών και διαφορών.
  3. Εμβαθύνει στις έννοιες, τις μεθόδους και τις θεωρίες που σχετίζονται με την κοινωνική ανάπτυξη του μαθητή και την αλληλεπίδραση του με τον εκπαιδευτικό.
  4. Αυξήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του σχετικά με ζητήματα γνωστικών και μαθησιακών εννοιών και εκπαιδευτικών μεθόδων.
  5. Εμβαθύνει στη σχέση ατόμου-μάθησης και ατόμου-μαθησιακού περιβάλλοντος εξετάζοντας τους παράγοντες μάθησης και τα γενεσιουργά αίτια των μαθησιακών προβλημάτων.
  6. Αναπτύξει την κριτική του ικανότητα πάνω σε θέματα εκπαιδευτικής ψυχολογίας ώστε να κατανοήσει σε βάθος τις σημαντικές έννοιες και να τις εφαρμόσει στην εκπαιδευτική και διδακτική πράξη.
  7. Παράγει ένα αποτελεσματικό μαθητοκεντρικό εκπαιδευτικό έργο που θα αξιοποιεί τις βασικές αρχές της εκπαιδευτικής ψυχολογίας.

  Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση ολοκλήρωσης από το CEARS 

  Εγγραφές όλο το έτος

   

   

   

   

   

  Διεύθυνση Διεξαγωγής

  Ελλάδα

  Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  Πόσο κάνει Τρία και Δύο?

  Διοργανωτής

  Center of Academic Research & Studies (CE.A.R.S) Το CEΑRS (Centre of Academic Research and Studies) είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που εξειδικεύεται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. ... προφίλ διοργανωτή